BAHAR CHARITY
A Student-led Charity Group at the University of Toronto
baharcharity@utoronto.ca
bahargroupuoft@gmail.com

خبرنامه بهار،
21 سپتامبر 2017، قسمت اول
اگر میخواهید به جنگ پایان دهید به جای اسلحه کتاب بفرستید.
به جای تانک، مداد و به جای سرباز، معلم بفرستید. (ملاله یوسفزی)
هر ساله، امروز ۲۱ سپتامبر، با نواختن زنگی در مقر اصلی سازمان ملل (در نیویورک) آغاز میشود. این زنگ از سکههایی ساخته شده است که کودکان تمام قارههای دنیا (به استثنای آفریقا) اهدا کردهاند که نمادی از هزینههای هنگفت جنگ برای جهان است.
امروز ۲۱ سپتامبر روز جهانی صلح است. در سال ۲۰۱۳ این روز به آموزش صلح (peace education) که اصلیترین کلید مقابله با جنگ است، اختصاص داده شد. آموزش صلح تعاریف مختلفی دارد، ولی در اینجا میخواهیم روی یکی از اجزای اصلی آن، یعنی آموزش نحوه درست مواجهه با اختلافات (conflict resolution) تمرکز کنیم. بسیاری توصیه کردهاند این مهارت همراه با سایر بخشهای آموزش صلح در برنامه آموزشی رسمی برای تمام کودکان جهان قرار بگیرد.
در کشور ما تعداد کودکان کار طبق آمارهای رسمی ۲ میلیون کودک و طبق آمارهای غیررسمی ۷ میلیون کودک است. این کودکان نه تنها تحت آموزش صلح قرار نمیگیرند، بلکه بسیاری از آنها حتی از آموزش متداول مدرسه هم محروم هستند و از سوی دیگر هرروز و بلکه هر لحظه به آنان خشونت، بیمهری و بیتوجهی تلقین میشود. در این شرایط چگونه میتوان راهکارهای مواجهه با اختلاف و کنترل خشم را به کودکان کار آموخت؟ (ادامه دارد)
“If you want to end the war then Instead of sending guns, send books.
Instead of sending tanks, send pens. Instead of sending soldiers, send teachers.”
~ Malala Yousafzai
خبرنامه بهار،
21 سپتامبر 2017، قسمت دوم
میشه با یه توپ فوتبال یه دنیا یا اقلا یه محله رو نجات داد؟ میشه وسط این همه جنگ و نفرت با یه توپ فوتبال از محبت و رفاقت و آشتی صحبت کرد؟ لیگ فوتبال پرشین با همین سوالها و ایدهها شروع شد. لیگ پرشین بزرگترین رخداد ورزشی مختص محلات محروم کشوره که به کودکان محروم هویت و شخصیت اجتماعی میده و الگوهای صحیح به اونا معرفی میکنه. مسیر توجه اونا رو از بزهکاری منحرف می کنه و به سمت فعالیتهای مثبت سوق می ده. لیگ پرسین یکی از نمونه های موفق مقابله با آثار روانی مخرب فقر، کار کودکان، و اعتیاد است. این لیگ توسط جمعیت امام علی برگزار و مدیریت میشود.

خبرنامه بهار
5 سپتامبر 2017
اگر در جهان ما صلح نیست، از آنروست که فراموش کردهایم
که ما متعلق به یکدیگر هستیم. (مادر ترزا)
در آستانه ۱ سالگی خیریهی بهار، خبرنامهی بهار را با هدف بسط دغدغههای اجتماعی، انساندوستانه و خیرخواهانه آغاز میکنیم. در این خبرنامه از خیریه های ایران میگوییم، اخبار اجتماعی ایران و جهان را دنبال میکنیم و تجارب موفق دیگر کشورها در خصوص توانمندسازی کودکان محروم و مبارزه با فقر و مشکلات اجتماعی مطالعه می کنیم. امید داریم که این مطالعات، به ما در حرکت به سوی اهداف بهار کمک نمایند.
نخستین مطلب خبرنامه را با روز جهانی خیریه (international day of charity) شروع میکنیم. سازمان ملل امروز، پنجم سپتامبر را، برای تاکید بر نقش پررنگ خیریه درمواجه با بحرانهای جهانی و رنجهای انسانی، با عنوان روز جهانی خیریه نامگذاری کرده است. پنجم سپتامبر سالروز درگذشت مادر ترزاست و این روز به پاسداشت خدمات وی و تلاشهای سایر افراد و سازمانهای خیریه ثبت شده است. او به مدت ۴۵ سال به فقرا، بیماران، ایتام و بیخانمانها ابتدا در هند و سپس در سایر کشورها خدمترسانی کرد و در سال ۱۹۷۹ جایزه صلح نوبل را برای مبارزه با فقر و محرومیت که از موانع صلح هستند، دریافت کرد.
سازمان ملل ریشهکن کردن فقر را بزرگترین چالش و در عین حال ضروریترین عامل توسعهی پایدار معرفی کرده است (در برنامه دستیابی به توسعهی پایدار در سال ۲۰۳۰) و از اینرو همبستگی جهانی را برای توجه به شرایط محرومترین و آسیبپذیرترین مردم جهان خواسته است. در این راستا نقش جامعه مدنی و انواع سازمانهای مردمنهاد و انساندوستانه پراهمیت است. امروزه نقش این سازمانها فقط تامین خدمات عمومی (نظیر بهداشت و آموزش) نیست، بلکه فراتر از آن و در جهت تقویت پیوندهای اجتماعی و ساخت جامعهای فراگیر (inclusive) و منعطف (resilient) است. تعریف جامعهی منعطف، جامعهایست که توان مقابله با انواع شوکهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و طبیعی را دارد. بسیاری بر این باورند که در جهان امروز با مشکلات زیستمحیطی و جنگهای مختلف، جوامع باید اهداف خود را از رشد بیوقفه اقتصادی به شکوفایی همگانی با در نظر گرفتن محدودیت منابع طبیعی تغییر دهند. با این رویکرد، نقش خیریهها بیش از پیش پررنگ میشود.
(منابع)